top of page

Klassiek en modern ballet

Ons doel is om lessen van hoge kwaliteit te leveren, die bovenal leuk blijven voor iedereen.
 
 
Graden pre-primary en primary (kleuterballet)

In de groepen pre-primary en primary zetten de allerkleinsten (+3 jarigen) hun eerste stapjes in de danswereld. Dit klasje begint elk jaar opnieuw met de lessen pre-primary, om later in het schooljaar over te gaan naar de primary graad. Op een speelse wijze leren de kinderen hier hun lichaam en spieren te beheersen, een aantal verschillende muziekritmes te herkennen, een mooie houding aan te nemen en licht en expressief door de ruimte te bewegen. Dit is de basis van elke dansrichting. Ook als je later geen klassiek ballet wil volgen vormen deze lessen de eerste basis.

 

Graden 1 - 5

Vanaf graad 1 lopen de lessen, hoewel ze zo afwisselend mogelijk gehouden worden, volgens een vast patroon. Van basisbewegingen en opwarmingsoefeningen aan de barre gaat de les over naar combinaties in het midden. Ze eindigt met het inoefenen van dansjes, in de aanloop naar een optreden.
Vanaf graad 4 worden de eerste moderne ballettechnieken en passen aangeleerd en geïntegreerd  in de lessen klassiek ballet

 

Graden 6 - 8

Vanaf graad 5 mogen meisjes die alle vaardigheden goed onder de knie hebben en wiens voeten sterk genoeg zijn, op pointes starten. Dat wil zeggen dat wij geen vaste leeftijd of graad opgeven als startmoment, om kwetsuren als gevolg van te vroeg starten te vermijden. Wie op pointes leert dansen, laten we niet naar een extra les komen: de oefeningen vinden plaats tijdens de les van de hele graad.
Vanaf deze graden is modern ballet een vast lesonderdeel.

Elementary en intermediate

In deze groepen worden nog hogere eisen gesteld  aan de leerlingen.
Kracht, snelheid, elegantie, beheersing en balans zijn enkele vaardigheiden die in deze groepen verder worden geperfectioneerd

 

10730221_10152874329194887_5791934698381727835_n_edited.jpg
IMG_9465.JPG
bottom of page